Следвайте Гласове в ТелеграмАмериканският държавен секретар Антъни Блинкен очаква следващите седмици

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАмериканският държавен секретар Антъни Блинкен очаква следващите седмици
Коментари Харесай

Блинкен: Не чувам в НАТО да има умора от подкрепата за Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Американският държавен секретар Антъни Блинкен чака идващите седмици Конгресът да утвърди оферти бюджет за страната следващата година, в който е включена и помощта за Украйна.

След края на съвещанието на министрите на външните работи на страните от НАТО Антъни Блинкен сподели, че военното подкрепяне на Украйна е освен в неин интерес, само че и на съдружниците, в това число и на Съединените щати.

" Не чух измежду сътрудниците ми отмалялост или отвращение да продължи поддръжката за Украйна, до момента в който възвърне напълно окупираните от Русия територии, както и с цел да построи мощна страна по-късно ", сподели Блинкън в отговор на въпрос дали има различия в тази тенденция:

" Смятам, че всеки един от съдружниците ни признава, че става въпрос освен  да вършиш това, което е вярно, а и на персонален интерес, в това число и на Съединените щати.

Ако позволим на страни като Русия да прекрояват безнаказано границите на други страни и да им дефинират и диктуват бъдещето, то тогава всеки и на всички места може да се трансформира в агресор.

Колкото до Съединените щати това, което не преставам да слушам и виждам, е мощна поддръжка и в двете камари на Конгреса за Украйна. Трябва да придвижим настояването за бюджета на президента и сме решени да го създадем ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че се надява доставката на изтребители Ф-16 за Украйна да стартира напълно скоро. Той приветства решението на Дания, Нидерландия и Норвегия да ги обезпечат и напомни, че е основан център за образование на водачи за тази цел в Румъния.

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР